Čeká nás ještě hodně rušný jachtařský podzim

21.09.2012 01:50

Na konci tohoto týdne se sice již rozloučíme s letošním létem, ale naše jachtařská sezóna zdaleka ještě nekončí, ba naopak, je před námi velmi rušný jachtařský podzim:

Na konci září, ve dnech 27.-30.9.2012, se celé naše závodní družstvo optimistů zúčastní jediného prestižního mezinárodního závodu této lodní třídy na území České republiky, který je indexován mezinárodní autoritou IODA (International Optimist Dinghy Association), "Czech Open Optimist Cup (COOC) 2012", jehož spolupořadatelem je náš YachtClub Štětí.   

Hned po COOC odlétá výběr našich závodníků (Katka, Martin Simon, Miki, Ondra a Verča) na další velkou regatu do katarského hlavního města Doha. Ve dnech 2.-6.10.2012 se tu koná otevřené mistrovství Kataru "Sail Qatar 2012". Naši jachtaři se utkají se zahraniční konkurencí jak v závodu družstev (team race), tak i na mistrovství jednotlivců. Po závodu je čeká ještě intenzivní individuální trénink ve vodách Perského zálivu.

Kolotoč podzimních mezinárodních závodů, kterých se naše SOS zúčastní, v Kataru neskončí. Již 13.-14.10.2012 se koná v německém Schwerinu 23. mezinárodní podzimní pohár, "23. Internationaler Herbstpokal". Za nás se ho zúčastní Veronika a Martin Simon v kategorii Opti A a trojice našich benjamínků, Adam, Kačka a Tibor, budou závodit v kategorii dětí do 9 roků Opti Krümel Cup.

Podzimní prázdniny na konci října si o několik dnů prodloužíme, abychom mohli vycestovat na další plánované tréninkové soustředění do naší oblíbené chorvatské destinace, do Igrane na Makarské Riviéře. Cílem soustředění je na jedné straně zdokonalení techniky jízdy zkušenějších závodníků ve vlnách a silnějším větru, na druhé straně zvládnutí základů plachtění našimi nejmladšími jachtaři. Soustředění bychom rádi spojili s nějakou lokální regatou, možná se ale cestou do Choravtska zastavíme na severním břehu jezera Garda, kde bychom se mohli zúčastnit mezinárodního závodu „Trofeo Ezio Torboli“. Také můžeme uspořádat vlastní regatu na místě, na kterou pozveme kamarády z nedalekých chorvatských klubů.   

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008-2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode