Igrane 26.10 - 02.11.2013

07.12.2013 17:28
 

Podzimní soustředění a závod
O Excalibur Krále Arthura
SK Mondi Štětí - YachtClub - YCSOS

    Ve dnech 26.10. - 02.11.2013 proběhlo plánované soustředění YachtClubu Štětí, kterého se zúčastnilo 10 děti ve věku  6 – 14 let. Trenink na vodě, taktickou a fyzickou přípravu zajišťovali trenéři z našeho yachtclubu ve spolupráci s rodiči. Zázemí pro konání soustředění poskytl pan Talijančič, který se postaral o ubytování a výborné stravování, převážně z regionálních surovin.
    Po příjezdu do města Igrane, vzdáleného přes 1200km od města Štětí, seznámení s programem soustředění a požadavky dětí, začínáme s vykládáním lodí třídy Optimist, přípravou motorových člunů a dalších výcvikových pomůcek.
    Povětrnostní podmínky jsou příznivé, běhěm dne cca 20 stupňů C, vítr 5 m/s, ve čtvrtek 12m/s. Každý den je ráno rozvička, která děti připravuje na fyzicky náročné dny na vodě. Dopoledne 2-3 hod na vodě, odpoledne 3 hod. Ve večerních hodinách probíhá 1,5 hod taktická příprava, zaměřená na pravidla hrou.
    Před vyplutím na moře trimují děti své plachty pod dohledem trenérů a pro některé je pobyt na mořské hladině na lodi první zkušeností s většími vlnami, průzračnou a slanou vodou. Na vodě máme tři motorové čluny, které zajišťují bezpečí dětí a umožňují trenérům udílet pokyny na vodě.

    Požadavky dětí na zaměření soustředění se daří plnit, jde o výuku pravidel závodního jachtingu, zdokonalení startů, vyvažování lodě při silném větru, jízda na ,,zaďák“, halsy, obraty na ,,stoupačku“. Trim plachty před vyplutím a během pobytu na vodě rozhoduje o rychlosti lodě, vědomosti o nastavení získávají postupně všichni.

Na závěr soustředění pořádá náš club závod O Excalibur krále Arthura, kterého se účastní 10 dětí na lodích třídy Optimist. Sedm rozjížděk během dvou dnů za větru od 2 m/s do 7 m/s ukázalo zlepšení všech závodníků a které dovednosti je třeba dále rozvíjet.

Výsledky závodu:

Kategorie nad 10 let    
    1. Vaszi Mikuláš
    2. Müller Ondřej
    3. Mlejnek Tomáš

Kategorie do 10 let:
    1. Nevelöš Adam
    2. Nevelöš Tibor
    3. Václavík Jakub 

PM

Zpět

Vyhledávání

© 2008-2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode