Stálé tréninky na Labi ve Štětí

01.06.2024 17:36

Pravidelné středeční tréninky na řece Labi pro mladé jachtaře

Každou středu od 16.00 hodin se na řece Labi konají pravidelné tréninky pro děti a mládež. Tyto tréninky jsou zaměřeny na plachetnici třídy Optimist, která je ideální pro začínající mladé jachtaře. Třída Optimist je celosvětově uznávaná jako výborný prostředek k seznámení s jachtingem pro děti, díky své stabilitě a snadnému ovládání.

Co je třída Optimist?

Plachetnice Optimist byla navržena v roce 1947 a od té doby se stala nejoblíbenější dětskou plachetnicí na světě. Její jednoduchý design a bezpečnostní prvky umožňují dětem ve věku od 7 do 15 let naučit se základy jachtingu v kontrolovaném a bezpečném prostředí. Tato loďka je také oficiální lodí Mezinárodní jachtařské federace (World Sailing) pro mládežnické soutěže.

Průběh tréninků

Tréninky probíhají pod vedením zkušených trenérů, kteří mají bohaté zkušenosti jak s jachtingem, tak s prací s dětmi. Program začíná teoretickou částí, kde se děti seznámí s bezpečnostními pravidly, základy navigace a technikou ovládání plachetnice. Následuje praktická část na vodě, kde si děti vše vyzkouší přímo na plachetnicích Optimist.

 

Výhody jachtingu pro děti

Jachting není jen sport, ale i vynikající prostředek k rozvoji různých dovedností a schopností. Mezi hlavní přínosy patří:

  • Fyzická kondice: Jachting posiluje různé svalové skupiny a zlepšuje celkovou fyzickou zdatnost. 
  • Týmová práce: I když se jedná o individuální sport, tréninky a soutěže podporují spolupráci a týmového ducha.
  • Strategické myšlení: Děti se učí plánovat a přijímat rychlá rozhodnutí na základě aktuálních podmínek. 
  • Sebevědomí: Úspěchy na vodě a zvládnutí technických dovedností zvyšují sebevědomí a sebedůvěru.

Jak se zapojit?

Tréninky jsou otevřené pro všechny děti a mládež, které mají zájem o jachting. Pokud máte zájem se zapojit nebo získat více informací, můžete nás kontaktovat na telefonu 774 686 926 nebo 602 144 753, případně pište na club@jachting-steti.cz.
 
 
 
Zpět

Vyhledávání

© 2008-2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode