Štětské posádky dosáhly skvělá umístění na mistrovství světa lodní třídy Flying Dutchman 2013

04.06.2013 23:30

Ve dnech 24.5.-1.6.2013 se na maďarském Balatonu v městečku Balatonföldvár konalo letošní mistrovství světa v lodní třídě Flying Dutchman.

Díky podpoře ze strany města Štětí i YachtClubu SK Mondi Štětí se tohoto mistrovství zúčastnily také tři české posádky složené z YachtClubu SK Mondi Štětí. Jednalo se o lodě CZE 19 – Jaroslav Verner se Zbyňkem Zankerem, CZE 21 - Jiří Hrubý a Roman Houdek a konečně CZE 78 s kormidelníkem Petrem Storchem a kosatníkem Josefem Pinďákem.

Po příjezdu na místo probíhalo důkladné měření všech 85 zúčastněných lodí z dvaceti zemí světa. Jedna z našich posádek (CZE 78) prošla měřením se značným úsilím. Nutné bylo zkracování stěžně a úprava ploutve. Nicméně, nakonec prošly všechny tři naše lodě.

V neděli 26.6.2013 ve večerních hodinách bylo mistrovství světa slavnostně zahájeno. Na každý den byly naplánovány dvě rozjížďky, start první byl vždy naplánován v deset hodin. Plán se podařilo naplnit do puntíku a dokonce s předstihem, proto mohlo být celé mistrovství světa v pátek 31.5.2013 večer slavnostně ukončeno vyhlášením výsledků.

Mistry světa se stala nizozemská posádka Enno KRAMER, Ard GEELKERKEN. Na druhém místě domácí favorité Szabolcs MAJTHÉNYI, András DOMOKOS a bronzové medaile vybojovali dánští bratři Jörgen a Jakob BOJSEN-MOLLEROVI.

Velice krásného výsledku dosáhla naše posádka lodi CZE 21 Jiří HRUBÝ s Romanem HOUDKEM, kteří obsadili 14. místo. Také umístění zbývajících českých posádek bylo s ohledem na zkušenosti a vybavení lodí velmi dobré: Petr STORCH a Josef PINĎÁK obsadili 34. a Jaroslav VERNER se Zbyňkem ZANKEREM 35. místo.

-ZiB-

Zpět

Vyhledávání

© 2008-2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode