Zápis z tréninku SOS dne 10.4.2012, plavecký bazén, Mělník

11.04.2012 00:42

Ahoj holky a kluci,

tentokrát jsme se sešli v plaveckém bazénu na Mělníce. Ukázalo se, že ne všichni věděli kdy a kde se máme sejít. Kdybyste ale pečlivě četli moje zápisy v e-mailech, které posílám Vašim rodičům a/nebo na našich stránkách https://www.jachting-steti.cz/ycsos, nemohlo by se stát, že se v loděnici v dohodnutém čase sejdeme jen ve třech. Nakonec jsme to ale zvládli a tak prima trénink v bazénu se povedl skoro podle plánu. Přiznám se, že jste mne všichni velmi pozitivně překvapili. Nejen tím, jak bez vyjímky pěkně plavete, ale vůbec největší radost jsem měl z Vašeho dobrého chování. Je vidět, že když jste zaměstnaní, tak dokážete šlapat jako hodinky. V praxi jsem si ověřil, že umíte plavat nad vodou i pod vodou, na břiše i na zádech, ... a hlavně, že se vody vůbec nebojíte. Od této chvíle už nemám strach kohokoliv z Vás vzít na vodu. Pravda, záchrana tonoucího se nám zatím vůbec nedařila, ale počítám s tím, že spolu nejsme v bazénu naposledy, takže Vás to jistě zvládnu naučit. Tak, jak se venku otepluje, blíží se netrpělivě očekávaná chvíle, kdy konečně vyplujeme. Už na příští trénink počítám s plavbou po Labi na mototovém člunu, abychom si zblízka obhlédli náš tréninkový revír. Pokud bude foukat příznivý vítr, doprovodí nás Verča už na plachetnici. Kdo z Vás chce na vodu (nepřekvapí mne, když budete chtít všichni :-), musí mít na sobě bezpodmínečně záchrannou vestu a v tašce na břehu kompletní sadu náhradního oblečení (co kdyby ... ;-). Tréninky budou nyní již mnohem zábavnější.      

Co jste mi předvedli:

- nebojíte se vody

- umíte plavat nad vodou i pod vodou, uplavete přinejmenším 150 m

- umíte poslouchat trenéra

- dokážete fungovat jako tým

Na čem jste / jsme se domluvili:

- k dalšímu tréninku se sejdete za týden, tedy v úterý 17.4.2012 v 15:45 (!) v naší loděnici ve Štětí, hned po příchodu se začněte převlékat do oblečení, ve kterém pojedete na člunu

- na trénink si přinesete s sebou sešit / blok na poznámky a psací a kreslicí potřeby, kus lana na uzlování (zopakujte si doma uzle, které jsme se už naučili, zopakujeme si je na tréninku a také se naučíme nějaké další), záchrannou vestu odpovídající Vaší velikosti, pokud možno nepromokavé oblečení nebo oblečení, které snadno nenasákne vodou, ručník, kompletní sadu náhradního oblečení (tedy vše, co byste potřebovali na převléknutí v případě, že byste se, zatím asi jen nechtěně, vykoupali v Labi) - pokud to počasí dovolí, vyjedeme na Labe v motorovém člunu a prozkoumáme místa, kde budete zanedlouho provádět své první pokusy v plachtění 

- dospěláci nám vymyslí a postaví regál na uskladnění lodí a plachet v hangáru a vymyslí a postaví nástavbu na vozík k hromadné přepravě lodí na výjezdní akce mimo naši loděnici

- je potřeba koupit benzín a event. i olej do motorovéhu člunu (o to žádám někoho z rodičů a přátel našeho SOS, neb já přijediu na trénink z práce zas až na poslední chvíli a už nestihnu jet pro benzín)

- ve dnech 27.4.-1.5.2012 spolu pojedeme na naše vůbec první výjezdní soustředění do Lipna nad Vltavou, kde strávíme báječné 4 dny teoretické a fyzické přípravy a praktického tréninku na vodě, účast už potvrdilo 9 členů družstva (viz tabulku na naší stránce https://www.jachting-steti.cz/ycsos/). Dohodli jsme se, že budeme spát v tělocvičně Loděnice Lipno (první 2 dny po dobu závodů ještě s několika kamarády z CERE Praha) a že si uvaříme svépomocí (iniciativě se meze nekladou). Rodiče, kteří tam budou s námi, si mohou zařídit ubytování podle vlastních představ (třeba v karavanu nebo v hotelu), nebo mohou spát s dětmi v tělocvičně podobně jako já, ale předpokládám, že všechny děti budou spát pohromadě v tělocvičně. O dopravu materiálu a dětí do Lipna nad Vltavou se podělí rodiče. Na posledním tréninku před soustředěním vybereme od všech účastníků zálohu na nákup surovin pro společné stravování (prosím kuchaře o upřesnění, kolik asi tak projíme) a zálohu na platbu za ubytování.     

Co plánujeme:

- pokud to počasí dovolí, začneme cca od druhé poloviny dubna s praktickým tréninkem na vodě (do té doby musí mít všichni bezpodmínečně alespoň záchrannou vestu, suchý oblek bude velkou výhodou! – napište mi na zivny@neurocentrum.cz, jak jste s pořízením tohoto vybavení pokročili)

- první výjezdní soustředění SOS v Lipně nad Vltavou bude ve dnech 27.4.-1.5.2012 (podrobnosti budu postupně upřesňovat – viz výše)

- v srpnu t.r. bychom mohli uspořádat několikadenní soustředění našeho SOS v Chorvatsku. Pokud budete mít zájem, zkusím zajistit velmi levné bydlení a potřebné zázemí. Jadran má výhodu teplého počasí i teplé vody. Dá se tu v létě jezdit v jen minimálním oblečení v nádherném prostředí. Napište mi své názory, ať vím, zda se mám o něco takového snažit.  

Tak příště ...

Boris, trenér

+420 603 740 167, zivny@neurocentrum.cz

Zpět

Vyhledávání

© 2008-2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode