Zápis z tréninku SOS dne 17.4.2012, loděnice YachtClub Štětí, Štětí

21.04.2012 00:07

Ahoj holky a kluci,

na posledním tréninku jsme mezi námi přivítali nového člena našeho družstva, Elišku. Doufám, že se jí bude mezi námi líbit. Program tréninku byl tentokrát jednoduchý: prozkoumat náš labský revír, kde budeme trénovat a také prověřit, zda již všichni mají funkční záchrannou vestu. Na labské plavbě nás doprovodil Martin, který nám ukázal nebezpečná místa, kterým se kvůli podvodním překážkám budeme muset vyhýbat. Já jsem si ověřil, že na trénování máme na Labi v okolí loděnice dostatek prostoru. Na člunu jste se chovali dobře. Zatímco jsme se plavili po Labi, Zbyněk (Bobík), Miky, Honza a Petr nám postavili pojízdný stojan na 8 optíků, který jsme hned po návratu na břeh vyzkoušeli. Moc jim děkujeme. Teď už zbývá je vymyslet stojan nebo věšák na skladování kulatin s navázanými plachtami. Na příštím tréninku, pokud nám bude počasí alespoň trošku přát, zkusíme vůbec poprvé vyplout s optíky.

Co jsme si ověřili:

- máme na Labi spoustu místa k trénování, stačí jen aby nebyl moc velký proud a také potřebujeme trochu stálého větru a můžeme se vydat s optíky na plavbu

- všichni máte vyhovující záchrannou vestu

Na čem jste / jsme se domluvili:

- k dalšímu tréninku se sejdeme opět za týden, tedy v úterý 24.4.2012 v 15:45 (!) v naší loděnici ve Štětí, hned po příchodu se začněte převlékat do oblečení, ve kterém půjdete na vodu. Počítejte s tím, že tentokrát se již můžete celí namočit!

- na trénink si přinesete s sebou sešit / blok na poznámky a psací a kreslicí potřeby, kus lana na uzlování (zopakujte si doma uzle, které jsme se už naučili, zopakujeme si je na tréninku a také se naučíme nějaké další), vyzkoušenou záchrannou vestu, pokud máte, tak suchý oblek nebo neoprén, případně alespoň jakékoliv nepromokavé oblečení nebo oblečení, které snadno nenasákne vodou, ručník, kompletní sadu náhradního oblečení (tedy vše, co byste potřebovali na převléknutí v případě, že byste se vykoupali v Labi) - pokud to počasí dovolí, vyjedeme na Labe v motorovém člunu a postupně si vyzkoušíte svezení v plachetnici. Ještě předtím si něco ukážeme v optíku na suchu, abyste na vodě věděli, co máte dělat.

- dospěláci nám vymyslí a postaví stojan nebo věšák na uskladnění kulatin s navázanými plachtami, abychom pokaždé nemuseli plachty na začátku tréninku navazovat a po tréninku zas balit. Také musíme vymyslet a postavit nástavbu na přívěsný vozík k hromadné přepravě lodí na výjezdní akce mimo naši loděnici.

- je potřeba v loděnici udržovat provozní zásobu benzínu a oleje do motorového člunu, abychom se o tyto nepostradatelné věci nemuseli starat v rámci tréninků

- ve dnech 27.4.-1.5.2012 spolu pojedeme na naše vůbec první výjezdní soustředění do Lipna nad Vltavou, kde strávíme báječné 4 dny teoretické a fyzické přípravy a praktického tréninku na vodě, účast už potvrdilo 9 členů družstva (viz tabulku na naší stránce https://www.jachting-steti.cz/ycsos/). Dohodli jsme se, že budeme spát v tělocvičně Loděnice Lipno (první 2 dny po dobu závodů ještě s několika kamarády z YC CERE Praha) a že si uvaříme svépomocí (iniciativě se meze nekladou). Šéfkuchařem bude Miky Sr. a proto jej prosím, aby připravil návrh celodenního jídelníčku na všechny 4 dny a poslal mi jej e-mailem k další distribuci (každý bude mít možnost se k jídelníčku vyjádřit). Miky by měl také spočítat přibližný rozpočet na jídlo, abychom mu mohli zaplatit co nejdříve zálohy na nákup surovin (nejlépe na příštím tréninku). Rodiče, kteří tam budou s námi, si mohou zařídit ubytování podle vlastních představ (třeba v karavanu nebo v hotelu), nebo mohou spát s dětmi v tělocvičně podobně jako já, ale předpokládám, že všechny děti budou spát pohromadě v tělocvičně. O dopravu materiálu a dětí do Lipna nad Vltavou se podělí rodiče. Na posledním tréninku před soustředěním vybereme od všech účastníků zálohu na nákup surovin pro společné stravování a zálohu na platbu za ubytování (600,-CZK na každého, kdo bude spát v tělocvičně).

Co plánujeme:

- pokud to počasí dovolí, začneme od příštího úterka s praktickým tréninkem na vodě

- první výjezdní soustředění SOS v Lipně nad Vltavou bude ve dnech 27.4.-1.5.2012 (podrobnosti viz výše)

- v srpnu t.r. bychom mohli uspořádat několikadenní soustředění našeho SOS v Igrane v Chorvatsku. Podařilo se mi zajistit velmi levné bydlení a potřebné zázemí za pouhých 10,-EUR na osobu a den. Jadran má výhodu teplého počasí i teplé vody. Dá se tu v létě jezdit v jen minimálním oblečení v nádherném prostředí. Napište mi, kdo a v jakém počtu osob byste se chtěli pobytu v Chorvatsku zúčastnit.

V úterý na viděnou!

Boris, trenér

+420 603 740 167, zivny@neurocentrum.cz

Zpět

Vyhledávání

© 2008-2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode